Nieuw! Waar een wil is is een omweg

Het boek is beschikbaar na 28 november en zal direct verstuurd worden.

Duurzaam denken en doen volgens Bart Jan Krouwel, Herman Wijffels, Jacqueline Cramer, Sharon Dijksma en vele anderen onder wie de huidige CEO van Triodos Bank Peter Blom, de voormalige directeur van MVO Nederland, Willem Lageweg, de grondlegger van het concept Positieve Gezondheid Machteld Huber en een van de eerste zorgboeren, Derk Klein Bramel.

Over dit boek

Energietransitie, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, duurzaamheid: je hoort niet anders meer en je kunt er niet meer omheen. Niet als overheid, niet als bedrijf en niet als burger. Maar hoe is dat zo gekomen? Wat is er de afgelopen 40 jaar gedaan en bereikt op dit gebied? Hoe ontwikkelde duurzaamheid zich in Nederland en wie hebben daar aan bijgedragen? Wat was hun drijfveer? Hun visie? In dit boek delen meer dan 20 duurzame denkers en doeners, onder wie velen die jarenlang in de duurzame top 100 stonden, hun ervaringen met en visie op 40 jaar duurzaamheid en MVO in Nederland, met name in bankieren, landbouw en zorg. Het is een geschiedenisboek met persoonlijke verhalen waarin het ‘waarom’ en het ‘hoe’ centraal staan.

Over de auteur

Marina Laméris is auteur van ‘De buitenplaats en het Nederlandse landschap’, waarin ze de invloed van de buitenplaatscultuur op de inrichting en kwaliteit van het landschap beschrijft. Ook schreef ze een lijvig overzicht over 50 jaar boomverzorging in Nederland van 1966 tot 2016, met veel aandacht voor de betekenis van bomen en het belang van verzorging. Na deze publicaties, die bijdragen aan het zorgvuldig omgaan met buitenplaatsen, landschap en bomen, gaat ze in dit boek in op het hoe en waarom van het goed omgaan met de Aarde.

ISBN: 9789491229190

Aantal pagina's: 270

Prijs: €20,00

Inkijkexemplaar

Voor dit boek heeft Bart Jan meer dan twintig mensen, met wie hij heeft samengewerkt en die hij bewondert, uitgenodigd om te reflecteren op hun kijk op duurzaamheid. Zij vertellen hoe ze hebben gestreden voor een meer duurzame samenleving. Dit boek gaat over verantwoordelijkheid nemen in het zorgen voor elkaar en de aarde en over ethisch verantwoord handelen. Het beschrijft kleine successen die uiteindelijk een groot verschil kunnen maken. En hoe je, als je wilt, altijd een omweg vindt om iets onmogelijks mogelijk te maken.

In samenwerking met:

"Met medewerking van Bert van Ingen, oprichter en CEO van YouBeDo. Hij vertelt over zijn drijfveren voor YouBeDo en zijn ‘herverdelersysteem’ om rijkdom beter te verdelen.


De netto opbrengst van dit boek wordt gedoneerd aan Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg. "

Bert van Ingen & Bart Jan Krouwel

Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg Nederland

Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg stelt geld en expertise beschikbaar aan zorgboerderijen met als doel het versterken van hun maatschappelijke impact. Zij doneert, stelt leningen beschikbaar, geeft advies, doet onderzoek en stimuleert samenwerkingen. Het overdragen van kennis en het delen van ervaring is hierbij een belangrijke waarde.

Wij willen graag iedereen die ons boek koopt stimuleren om te doneren aan Stichting Fondsenbeheer Landbouw en Zorg. 

Reserveer het boek nu!

Het boek zal beschikbaar zijn na 28 november. In onderstaand formulier kun je het boek reserveren. Wij sturen je daarna een e-mail als het boek beschikbaar is.

Prijs per boek €20,00

Dezelfde prijs. Tot 12% van je aankoop gaat naar een goed doel of maatschappelijk project dat jij kiest!