Persoonlijke ontwikkeling & HRM: deze boeken zijn het meest geliefd

Core energetica

profiel_michael
Door Michael van LoenenCreative Excitement Optimizer bij YouBeDo

Je leven lang leren! Een veelgehoorde term binnen het HRM domein. Medewerkers moeten zich continu bijscholen om relevant te blijven voor de arbeidsmarkt. Duurzame inzetbaarheid heet dat: investeren in de betrokkenheid, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling.

 

Er zijn inmiddels meer dan 7.000 medewerkers die via YouBeDo hun boeken bestellen. We hebben onderzoek gedaan naar het type boeken dat het meest wordt aangeschaft door deze medewerkers. Dit zijn de belangrijkste resultaten:

 

We zien dat boeken over scrum hoog in de top 25 staan. Dat is niet geheel onverwacht natuurlijk. Steeds meer organisaties omarmen de scrum methodiek, en dat zijn niet meer alleen IT gedreven organisaties. Zo zijn we bij YouBeDo momenteel ook aan het experimenteren met agile marketing.

 

Boeken die helpen om meer inzichten te geven in je eigen persoonlijke ontwikkeling, of boeken die hier tools voor aanreiken scoren ook erg hoog. De klassieker Ontdek je sterke punten van Marcus Buckingham staat elk jaar in de top 5. Ook het boek Denk niet aan een roze olifant van Sarah Gagestein scoort goed. Een interessante ontwikkeling is ook dat we zien dat er steeds meer titels besteld worden die te maken hebben met de ‘zachte’ kant van de persoonlijke ontwikkeling. Populaire onderwerpen zijn bijvoorbeeld mindfulness en meditatie. 

Deel dit inspirerende blog!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Top 10 boeken over persoonlijke ontwikkeling

Hieronder vind je de top 10 boeken die meer dan 7000 medewerkers voor hun persoonlijke ontwikkeling hebben aangeschaft bij YouBeDo:

adempauze

#10 Adempauze - Chris Grijns

‘Adempauze’ van mindfulnesstrainer Chris Grijns is een prima steun in de rug voor drukbezette mensen en mensen met veel last van werkstress.

#9 Het Anti-Klaagboek - Bart Flos

Laat je dag niet meer verpesten door het gezeur en gezanik van collega's, familie of vrienden. Ontdek hoe je korte metten maakt met hun geklaag.

#8 De tijd van je leven - Ron Witjas

Meer werk doen in minder uren, wie wil dat niet? Veel mensen ervaren die tijdsdruk als onplezierig. Herken je dat? Aan die tijdsdruk kun je wat doen.

#7  Beren op de weg spinsels in je hoofd - Theo IJzermans en Coen Dirkx

Met dit boek leer je beter omgaan met allerlei situaties in het werk die aanleiding kunnen zijn voor ergernissen, stress, niet-productief gedrag en slechte sociale contacten. 


#6 Omdenken - Berthold Gunster

Een leuk boekje om te kijken, denken en - vooral - creëren... Omdenken gaat om het aanpassen van het denken in beperkingen naar denken in mogelijkheden.

#5 Denk niet aan een roze olifant - Sarah Gagestein

Luisteren je collega's niet naar wat je zegt, blijven klanten ongeïnteresseerd en trekken je kinderen zich niets van je aan? Dan is het tijd om je niet te richten op wat jij zegt, maar op wat zij horen!

 

#4 Strategisch HRM - Eelke Pol

Dit boek gaat over veranderkunde. Eelke Pol behandelt zeven praktische verandertools die je helpen om strategisch HRM in je eigen organisatie te realiseren.

#3 Ontdek je sterke punten - Marcus Buckingham

Vaak kennen we onze talenten niet, gefixeerd als we zijn op onze zwakheden. Onze talenten slapen en dat is een gemis. Met Ontdek je sterke punten ga je op zoek naar je mogelijkheden.

#2 Getting Things Done - David Allen

Getting Things Done is de ultieme methode om productiever te zijn. Het stelt je in staat om snel informatie te filteren en wat relevant is onder te brengen in een extern 100 procent betrouwbaar systeem.

#1  Scrum in Actie - Petra de Boer

Het boek 'Scrum in actie' gaat over dé in rap tempo de wereld veroverende, slimme en innovatieve methode om met teams aan projecten te werken: Scrummen. Wat maakt deze verrassend simpele aanpak zo aantrekkelijk?

YouBooks

Om bij te dragen aan duurzame inzetbaarheid hebben we bij YouBeDo de boekenbudget tool YouBooks. Hiermee kunnen medewerkers op budget boeken bestellen, en deze gebruiken voor hun persoonlijke ontwikkeling.Wil je weten hoe jouw organisatie gebruik kan maken van YouBooks, en daarmee automatisch kan doneren aan een goed doel naar keuze?

Reageer op dit artikel