Persoonlijke ontwikkeling: deze boeken zijn het meest geliefd

Core energetica

profiel_michael
Door Michael van LoenenCreative Excitement Optimizer bij YouBeDo

Je leven lang leren! Een veelgehoorde term binnen het HRM domein. Medewerkers moeten zich continue bijscholen om relevant te blijven voor de arbeidsmarkt. Duurzame inzetbaarheid heet dat: investeren in de betrokkenheid, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling.

 

Er zijn inmiddels meer dan 7.000 medewerkers die gebruik maken van YouBooks. We hebben onderzoek gedaan naar het type boeken dat het meest wordt aangeschaft door deze medewerkers. Dit zijn de belangrijkste resultaten:

 

We zien dat boeken over scrum hoog in de top 25 staan. Dat is niet geheel onverwacht natuurlijk. Steeds meer organisaties omarmen de scrum methodiek, en dat zijn niet meer alleen IT gedreven organisaties. Zo zijn we bij YouBeDo momenteel ook aan het experimenteren met agile marketing.

 

Boeken die helpen om meer inzichten te geven in je eigen persoonlijke ontwikkeling, of boeken die hier tools voor aanreiken scoren ook erg hoog. De klassieker Ontdek je sterke punten van Marcus Buckingham staat elk jaar in de top 5. Ook het boek Denk niet aan een roze olifant van Sarah Gagestein scoort goed bij YouBooks. Een interessante ontwikkeling is dat we zien dat er steeds meer titels besteld worden die te maken hebben met de ‘zachte’ kant van de persoonlijke ontwikkeling. Populaire onderwerpen zijn bijvoorbeeld mindfulness en meditatie.

 

Top 10 boeken over persoonlijke ontwikkeling

Hieronder vind je de top 10 boeken die meer dan 7000 medewerkers voor hun persoonlijke ontwikkeling hebben aangeschaft via YouBooks:

 

YouBooks

Om bij te dragen aan duurzame inzetbaarheid hebben we bij YouBeDo de boekenbudget tool YouBooks. Hiermee kunnen medewerkers op budget boeken bestellen, en deze gebruiken voor hun persoonlijke ontwikkeling.

 Wil je weten hoe jouw organisatie gebruik kan maken van YouBooks, en daarmee automatisch kan doneren aan een goed doel naar keuze?

Reageer op dit artikel