Boeken die goed doen… en een ander een glimlach geven

kolewa

Een pay-off beschrijft wat je bedrijf of organisatie doet. Bij YouBeDo beschrijft het zelfs onze intrinsieke motivatie. Onder ons logo staat “boeken die goed doen”, dit is jaren geleden bedacht door Kees Klomp en kompaan Cor Hospes. Ieder boek dat wij verkopen draagt bij, doordat er een percentage van onze omzet wordt afgedragen aan een goed doel naar keuze. Dus ieder boek dat je bij ons koopt zorgt dat een goed doel weer een klein stapje verder komt. Kees en Cor wisten die missie, simpel maar doeltreffend, te vatten in die vier woorden.

Dat alle kleine beetjes helpen hebben we zelf mogen ervaren. Dat onze boeken daadwerkelijk goed doen werd heel concreet tijdens onze reis door Indonesië. Stichting Kolewa is een goede doelen-partner en het is geweldig om met eigen ogen te zien wat zij voor de mensen van Indonesië betekenen.

Een lotsbestemming

Een toevallige ontmoeting met Syta en Peter van Kolewa maakte onze reis naar Indonesië nog gedenkwaardiger. Misschien was het geen toeval, maar gewoon de bedoeling. Hoe dan ook, opeens zaten we met hen aan tafel en bleek dat zij van Kolewa en wij van YouBeDo allang een lijntje hadden. Als goed doel stond Kolewa al in het lijstje van YouBeDo en kregen zij al donaties via YouBeDo. Een prachtig cadeau om elkaar zo te ontmoeten en aanleiding om te kijken of wij nog meer voor hun mooie stichting kunnen betekenen.

Zo mooi om met eigen ogen te zien wat Kolewa kan verwezenlijken met kleine en grotere financiële bijdragen.

De gezellige ontmoetingsavond kreeg een vervolg bij Kolewa op locatie. Zo mooi om met eigen ogen te zien wat zij kunnen verwezenlijken met kleine en grotere financiële bijdragen. Overal ter wereld worden kinderen geboren met handicaps of ze doen letsel op tijdens hun jeugd. In Nederland worden kinderen met een hazenlip, gehoorproblemen of brandwonden direct geholpen door ons geweldige zorgstelsel.

In Indonesië worden kinderen met dergelijk (aangeboren) letsel vaker niet dan wel geholpen. Het uitblijven van operaties of therapie bemoeilijkt het leven als volwassenen. Het centrum van Kolewa helpt die kinderen, zodat zij tot een zelfstandige volwassene kunnen opgroeien. In het centrum worden de kinderen begeleid naar de operatie en opgevangen voor het herstel. Een ouder of een ander familielid wordt ook onderdak geboden, zodat het kind steun heeft uit vertrouwde hoek.

Kolewa geeft kinderen een echte glimlach

Syta vertelt ons rustig maar bewogen hoe zwaar deze kinderen het hebben als zij niet worden geopereerd. Kinderen met een zichtbare afwijking worden vaak verstoten en leven in isolement. Afwijzing als kind maakt dat ze niet op groeien tot stabiele volwassenen. Ieder kind verdient respect en een stabiele sociale omgeving. Het is geweldig dat Kolewa hier aan bij kan dragen.

Ik ben vader van een prachtige dochter en ik moest tijdens deze ontmoeting vechten tegen de emotie. Ik probeerde me voor te stellen wat ik zou doen, hoe ik zou denken als mijn en haar geboortegrond hier in Indonesië zou liggen. Ik probeerde het, maar het lukte me niet en even voelde ik me machteloos…

Echter, de keuze om met YouBeDo systemen te veranderen, maakt dat ikzelf, mijn collega’s en al onze klanten wél iets kunnen doen. Kleine beetjes, maar vele kleine beetjes maken toch echt verschil. Degene die in dezen voor een werkelijk voelbare verandering zorgt is Syta. Ik vraag me af of ze zich realiseert wat een geweldige impact haar centrum heeft op het leven van deze kinderen. Haar investeringen maken dat de kinderen van Indonesië geopereerd kunnen worden, waarna ze weer gezien worden.

Het is tijd voor actie

Na een tour door het subliem georganiseerde centrum, wordt het tijd om de emotie even te vertalen naar actie. We onderzoeken met elkaar naar wat we vanuit YouBeDo kunnen doen. We zijn het er snel over eens: Met circa €1500 kunnen we het leven van drie kinderen veranderen, door een operatie en nazorg te bekostigen. Dit komt neer op ongeveer 1000 boeken verkopen. Zo simpel is het!

“Boeken die goed doen” werd toen weer zoveel concreter dan enkel in de vorm van een pay-off. Wat ben ik blij dat wij en onze klanten dit mogelijk kunnen maken. En ik hoop zo dat steeds meer mensen inzien dat ze voor hetzelfde bedrag een boek kunnen kopen dat echt goed doet.

Minder stress, meer bereiken, meer plezier

Hoe overtref je de verwachtingen van klanten?

Hoe je ervoor zorgt dat samenwerken leuk blijft

Handboek voor (hoog)gevoelige werknemers