ImpactBoard: De volgende stap voor YouBeDo

avatar-sander-hoge-youbedo Door Sander HogeAwesome Impact Designer bij YouBeDo

YouBeDo bloeit.

Dat merken we niet alleen aan de grote hoeveelheid boeken die dagelijks worden besteld (en daarmee het aantal donaties). Ook zetten vrijwilligers spontane acties op om YouBeDo te promoten en er is een toenemende belangstelling van bedrijven die een eigen 'inhouse' YouBeDo boekenwinkel willen openen voor werknemers. Dagelijks ontvangen we hardverwarmende reacties van mensen die trots zijn om via YouBeDo goed te doen. Dat toont aan dat er een grote behoefte is aan nieuwe systemen die welvaart delen.

Inzicht in goed doen.

Wij vroegen een aantal YouBeDo'ers wat voor ons een volgende stap zou kunnen zijn in de communicatie naar onze klanten. En één heel belangrijk punt wat naar voren kwam was het inzicht in goed doen: 'hoeveel heb ik eigenlijk gedoneerd?' of, 'welke goede doelen heb ik allemaal gesteund'? Maar ook minder voor de hand liggende ideeën zoals 'het zou tof zijn als ik kan zien hoeveel YouBeDo'ers er in de buurt wonen'.

YouBeDo ImpactBoard.

Onze programmeurs zijn momenteel bezig met het bouwen aan iets speciaals waarmee YouBeDo'ers inzicht kunnen krijgen in al deze gegevens. Dit doen wij om te laten zien dat jouw bijdrage, hoe klein jij die zelf ook mag vinden, een grote impact heeft op de wereld om jou heen. En als we onze data-kanjers moeten geloven (en dat is zo weten we uit betrouwbare bronnen) zijn zij halverwege november al klaar met bouwen! Dan lanceren wij namelijk de eerste versie van ons gloednieuwe ImpactBoard!

Hoe mooi zou het zijn als je online kunt zien wat jouw persoonlijke impact is via YouBeDo?

Jouw ideeën voor het ImpactBoard

Wat vind jij van het idee van een ImpactBoard? Wat zou jij graag willen terugzien? Deel gerust jouw idee met ons, wie weet zie jij het binnenkort terug op jouw ImpactBoard!