Flexibel doneren: gezonde balans tussen geven en ontvangen.

profiel_michael
Door Michael van LoenenCreative Excitement Optimizer bij YouBeDo

Tien jaar geleden op een zolderkamertje zag YouBeDo het levenslicht. De droom van Bert en Michael om nieuwe systemen te ontwikkelen die zorgen voor herverdeling van geldstromen werd het fundament van YouBeDo zoals je het nu kent. De kracht van YouBeDo is de afgelopen 10 jaar vooral doe-kracht geweest. Alle mensen die bij YouBeDo betrokken zijn hebben een speciale interne motor die vanuit doe-energie de passie hebben om de wereld elke dag mooier te maken.

Aristoteles zei het al: 'Wat men moet leren doen, leert men door het te doen'. Wat we de afgelopen 10 jaar als belangrijke les hebben geleerd, is dat er een goede balans moet zijn tussen geven en ontvangen. De praktijk wijst uit dat we de laatste tijd regelmatig geld moeten bijleggen op orders. Om dit te verbeteren stappen we over op flexibel doneren, zodat een gezondere balans ontstaat.

Je bent gewend geweest dat je bij YouBeDo altijd tot 10% van je aankoopbedrag kunt doneren. Het donatiebedrag wordt nu flexibel en gaat afhangen van:

  1. Het type boek dat je bestelt
  2. Het aantal boeken dat je bestelt
  3. De marge die we ontvangen per boek
  4. De verwerkingskosten van je order

We vinden het belangrijk om open te zijn over wat YouBeDo zelf ontvangt. Doneer je bijvoorbeeld met jouw bestelling 5%, dan verdient YouBeDo ook 5%. Doneer je met jouw bestelling 12%, dan verdient YouBeDo ook 12%. Zo zijn geven en ontvangen in balans.

'Wat men moet leren doen, leert men door het te doen.'

- Aristoteles

 

We realiseren ons dat de veranderingen die we nu doorvoeren passen bij de ontwikkelingen van een social enterprise: hoe kunnen we de ultieme balans vinden tussen de wereld mooier maken en ook goed voor ons zelf zorgen. We zijn benieuwd wat je ervan vindt! Heb je vragen over deze verandering, neem dan contact met ons op. We horen je graag!

Ben je benieuwd hoe het flexibele donatiebedrag precies tot stand komt? We hebben hiervoor een uitlegpagina gemaakt die precies uitlegt hoe het donatiebedrag is opgebouwd, wat onze kosten zijn en wat we er zelf aan overhouden:

Geef je reactie