Brandfighters kiest voor YouBeDo boekenbudget

Steve Whittaker mediation bureau The Lime Tree
avatar-sander-hoge-youbedo Door Sander HogeAwesome Impact Designer bij YouBeDo

Het Amsterdamse creatieve bureau Brandfighters helpt bedrijven om op een vernieuwende manier te reclame maken. En sinds kort geeft Brandfighters aan medewerkers een boekenbudget die ze kunnen besteden bij YouBeDo. We spraken met oprichter Oskar Bolhuis over deze bijzondere stap en de kansen voor andere bedrijven om dit voorbeeld te volgen.

Farid Tabarki

Oskar Bolhuis

Oskar is oprichter en manager bij Brandfighters, waar hij op een inspirerende en enthousiaste manier creatieven weet te verbinden aan grote merken.

Met welke gedachte heb je Brandfighters opgericht en waar sta je nu?

Brandfighters is opgericht om jonge talenten kansen te geven in de reclamewereld. We hebben nu inmiddels meer dan 2.500 actieve aangesloten creatieven en we matchen deze bij merken die het beste bij ze passen. Afhankelijk van wat een merk zoekt, maken we een projectgroep met daarin creatieven die ze het beste kunnen helpen. Merken zitten dus niet altijd vast aan dezelfde groep.

Hoe zou je de interne bedrijfscultuur omschrijven? (omgangsvormen, rituelen etc.)

De sfeer is informeel (goh!), gezellig (echt!?) en persoonlijk (joh!). We zijn een leuk team vol slimme mensen. We beginnen de week met een weekly, een vergadering waarin alles van de afgelopen en komende week wordt besproken. De rest van de week is het rennen, zweten en overleven. Om vervolgens de volgende maandagochtend vol trots terug te kijken op de gave campagnes en content die we gemaakt hebben om weer door te rennen. Af en toe doen we heus wel een biertje op vrijdagmiddag bij onze buren op het Rokin in Amsterdam dus je hoeft geen medelijden te hebben 🙂

Hoe helpt Brandfighters de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers?

Ten eerste leert iedereen erg veel in het bedrijf zelf; de functies zijn erg divers en in praktijk doe je veel meer dan je eigen rol. Sommige dagen loopt het totaal anders dan verwacht en dat houdt de ontwikkeling gaande. Ten tweede volgen we opleidingen en hebben we maandelijks de Innovation Friday: met interessante sprekers waar we van kunnen leren.

Waarom geef je medewerkers een boekenbudget bij YouBeDo?

Ik sla twee vliegen in een klap: kennis en MVO! De kennis zit hem in de bladzijden zelf en de MVO in wat we doen met die 10%... gaaf concept hoor.

Zie jij kansen voor merken om meer hun sociale kant (impact) te laten zien?

Zeker! Het leuke is dat bedrijven steeds beter zien dat focussen op de sociale kant ook veel oplevert en niet alleen geld kost. Ook in campagnes zie je daarom steeds meer dat consumenten het wel interessant vinden wanneer een merk verder kijkt dan pure verkoop en iets wil bijdragen. En het frapante is: dat is dan wel weer goed voor de verkoop. Maar goed, dat maakt mij niet uit.

Leestips van Brandfighters

 

YouBeDo boekenbudget voor jouw organisatie?

YouBeDo boekenbudget

Stel een vraag over het YouBeDo boekenbudget

Wat vind jij van het YouBeDo boekenbudget?