Bezorg 60 kinderen een cadeautje met Sinterklaas

Het duurt niet zo lang meer voor Sinterklaas weer over de daken hobbelt op zijn paard. Er staat een periode voor de deur van cadeautjes, gezelligheid en verbinding. Een periode waar we met z’n allen naar uitkijken. Dat geldt ook voor YouBeDo.

sinterklaas

 
Door Michael van Loenen
Creative Excitement Optimizer bij YouBeDo

Hoe vergroten we onze impact?

Want ook voor ons team is de Sinterklaasperiode een belangrijke tijd in het jaar. Tijdens de feestdagen worden natuurlijk ontzettend veel boeken gekocht. Voor ons de uitgelezen kans om samen met onze klanten een grotere donatie-geldstroom te genereren.

Ieder jaar hebben we rond de decembermaanden ook een uitdaging. Want hoe kunnen we tussen al het reclamegeweld op tv, radio en sociale media zoveel mogelijk mensen bereiken? Zoveel mogelijk mensen vertellen dat je met jouw boekenaankoop echt een verschil kunt maken!

Vroeger waren we continu bezig om tijdens deze feestdagen met minimale middelen zo veel mogelijk mensen te bereiken. Hoeveel goeds kunnen we doen, als iedere boekkopende Nederlander zijn boeken tijdens de feestdagen bij YouBeDo zou kopen? Deze gedachte (en ook verlangen, als we echt eerlijk zijn 😉 ) bleef ons achtervolgen.

Maar we laten deze gedachte los. Deze gedachte levert een ontevreden gevoel op, want we maken in deze periode met YouBeDo al zulke mooie impact. Impact waar we trots op zijn.

Écht het verschil maken

Daarom hebben we besloten om het dit jaar anders te doen. In plaats van zoveel mogelijk mensen te willen bereiken, kiezen we er dit jaar voor om te focussen op waar we zelf blij van worden.

We merken met ons team dat we steeds blijer worden van het funden van kleine, overzichtelijke projecten. Projecten waar we écht een verschil mee maken. En met een concreet doel, zoals we onlangs twee zusjes in Nepal hebben geholpen met betalen van hun studiekosten.

Wat gaan we doen?

 

Sinterklaas is een periode voor onze kinderen. We verwennen ze met cadeautjes, waar ze de volgende dag op school met trots over vertellen. Helaas is dit in Nederland niet vanzelfsprekend voor ieder kind. Daarom gaan we al onze energie inzetten op het project van de Sinterklaasbank.

sinterklaas

In samenwerking met de Sinterklaasbank gaan we samen met onze boekkopende YouBeDo’ers €1500 funden zodat we 60 kinderen in 2018 een onvergetelijke Sinterklaas bezorgen. Met deze €1500 kan de Sinterklaasbank vouchers van €25 beschikbaar stellen aan gezinnen die dit financieel goed kunnen gebruiken. Geweldig toch!

 

Vind je dit een goed plan? We kunnen alle hulp gebruiken

 

Boekentips voor Sinterklaas

Dagboek van een getuige

De acht bergen

Oorsprong

Ik moet nog even kijken of ik kan